Claudia Nemat, care face parte din boardul DT pentru Tehnologie și Inovație, a prezentat azi la MWC 2019 în cadrul evenimentului Deutsche Telekom tendințele în domeniu și planurile pentru 5G.

“Știu că am vorbit aici despre 5G în ultimii ani, dar acum 5G devine real”, a spus Claudia Nemat. Ea a explicat multe scenarii de utilizare a tehnologiei în zone de control al traficului, mașini automate, alte automatizări.

Tehnologia 5G va fi folosită pentru rețelele locale ale companiilor și soluții pentru roboții inteligenți folosiți la producție sau alte asemenea scenarii.

Alt scenariu de utilizare este pentru jocuri, filme, divertisment general. 3ste următorul pas pentru jocuri similare cu Pokemon Go care se joacă afară, nu la computer. Cu 5G vei vedea și jucătorii concurenți și grafică AR simultan, practic în timp real.

Deustche Telekom a realizat împreună cu Samsung și Niantic o soluție pentru jocuri, o platformă cloud pentru jocuri, MobiledgeX care poate găzdui și alt gen de aplicații.

Rețeaua Deustche Telekom este deja capabilă să susțină jocuri în timp real AR/VR. Dezvoltării de jocuri sunt invitați să participe la realizarea de experiențe multimedia pentru pasionații de jocuri.

DT are în Germania 500.000 de kilometri de fibră optică. Au deja rețea 5G în Berlin și sunt instalate 150 de antene 5G in Europa, in Grecia, Ungaria, Austria, Polonia și Olanda. În aceste țări vor avea oferte chiar din 2019 oferte comerciale pe măsură ce rețelele devin operaționale. Nu avem informații oficiale privind România.

Rețeaua Deustche Telekom este pregătită pentru actualizarea la 5G doar prin instalarea de noi echipamente și activarea celor existente. Doar că este nevoie și de licență pentru serviciile de ultimă generație.

Grupul Deustche Telekom a promis că va proteja datele personale ale utilizatorilor lor, indiferent de țara în care se află ei. Că informațiile privind utilizarea telefonului și preferințele nu vor putea fi utilizate de altcineva.